Tetőpanelek

3-bordás tetőpanel

Kisebb szelemen távolságra, nagyobb dőlésszögű tetőnél alkalmazandó tetőpanel. Hasznos szélessége 1000 mm, hossza igény szerint változtatható.

5-bordás tetőpanel

Amely a bordák sűrűségéből adódóan nagyobb teherbírással rendelkezik, ezáltal nagyobb szelemen távra vagy alacsonyabb hajlásszögnél is nyugodtan alkalmazható.

A tetőpanelek mára napjaink építkezéseinek igen fontos elemévé váltak. A tervező és a beruházó a paneltól elsősorban masszív tartást, hőszigetelést, alacsony összeszerelési költséget és szép esztétikai külalakot vár el… a tető szendvicspanel – amely egy modern technológia eredménye – pedig pontosan ezeket az elvárásokat egyesíti.

Nem véltetlen hát, hogy az ipari és a civil építőipar talán legkedveltebbje ez a modell, mely egyesíteni tudja a minőséget a gazdaságossággal. A vastagságok és a külső héjazatok fajtáinak széles skálája lehetővé teszi, hogy a sokoldalú tervezési elvárásoknak is megfeleljenek.

A szendvicspanelek helyes felhasználásához fontos a tökéletes rögzítés kiválasztása is, mégpedig úgy, hogy a rögzítést az alátámasztást szolgáló tartószerkezet típusa alapján kell megválasztani. Ez a lépés kiemelkedően fontos a biztonságosság, stabilitás és a tartás szempontjából.

A tetőpanelekhez bevilágító elemek is alkalmazhatóak, melyek biztosítják a természetes fényt az épületen belül, de ezek helyének és mennyiségének meghatározása szakmai hozzáértést és időben történő előkészítést igényel. A tetőbevilágítók indokolatlanul túlzott alkalmazása, a későbbi üzemeltetési (főleg fűtési, jégkár javítási) költségeket nagyban növelheti, mivel ezek hőszigetelő képessége kisebb, mint a hagyományos paneleké.