Milyen területen alkalmazhatóak a szendvicspanelek?

A fém fegyverzetű hőszigetelő szendvicspanelek előnyösen használhatóak külső fal- és tetőburkolatként, valamint alkalmasak belső térelválasztásra, szigetelésre egyaránt. A szendvicspanel tökéletes választás lehet az alábbi épületek kialakítása esetében:

 • Terménytárolók
 • Hűtőházak
 • Üzemcsarnokok
 • Irodaépületek
 • Gazdasági épületek
 • Tornatermek
 • Házak
 • Kis épületek
 • Garázsok

A szendvicspanelek többféle vastagságban (a különböző statikai, tűzállósági, hőtechnikai elvárásoknak megfelelően) beszerezhetőek, az előregyártás a különböző típusoknál standard szélességben, de a vevő által kért hosszméretekben történik. A standard szállítási hosszak 2 métertől egészen 13.5 méteres hosszig terjednek.

A burkolat bevilágító elemekkel is kiegészíthető, anyaguk cellás polikarbonát. Ipari és mezőgazdasági épületek építése, vagy tetőfelújítás esetén ez a bevilágító típus érdekes alternatívát kínál a hagyományos PVC és poliészter tetőbevilágító lemezekkel szemben, ami a polikarbonát jó fényáteresztő képességének, időjárásállóságának, tartósságának és hőszigetelő képességének köszönhetően.

Választható bevilágító panel típusok:

 • LIS 30 mm U=1,32W/m2K (csak teljes hosszban, gerinctől az ereszvonalig építhető be)
  Ez a sík profilú polikarbonát tetőpanel a kifejezetten nagy vastagságával tűnik ki, ezzel optimális hőszigetelést biztosít a tetőn, szendvicspanelek közé, bevilágító panelként beépítve. Kialakításából adódóan kifejezetten jól terhelhető, egyszerűen, gyorsan szerelhető.
 • G5 16 mm U=2,05W/m2K (gerinctől egy bizonyos hosszig, vagy gerinctől az ereszvonalig teljes hosszban is beépíthető)
  Ez a trapéz profilozású bevilágító elem a polikarbonát merevségének köszönhetően kifejezetten alkalmas tetőbevilágító sávként való felhasználásra, szendvicspanelek vagy trapézlemezek közé sorolva. A polikarbonát trapézlemez kiváló alternatívát kínál az egyrétegű bevilágító lemezekkel szemben, mivel kicsi a kondenzvíz képződés veszélye, valamint a teherbírása is sokkal jobb.

Kérésre a szendvicspaneleket kiegészítő élhajlított- és kötőelemekkel együtt szállítjuk. A takaróelemek anyagminősége és bevonata igazodik a szendvicspanelhez, színválasztéka pedig RAL színskála szerinti.

A fegyverzeteket fólia védi, megkönnyítve ezzel az elemek sérülésmentes szerelését, rakodását. A szerelési munka közben, illetve után, a védőfóliát el kell távolítani. A szendvicspanel szerelése nem igényel speciális épületszerkezetet, egyszerűen rögzíthető szokásos fém, vagy fa szelemenre, tartóra. Rögzítése önmetsző csavarokkal történhet. A szendvicspanel kapcsolat mind az alsó, mind a felső fegyverzetlemez egymásra takarásával van megoldva, így biztosítva a folyamatos hőszigetelést és vízzárást.

1 – A szerkezet műszaki terveinek megfelelő oszlop vagy szelemen
2 – Szendvicspanel fal vagy tető elem
3 – Gyárilag elhelyezett poliuretán tömítés
4 – Rögzítőcsavar